

Livrarea Produselor Existente In Stoc Se Va Face In 2-4 Zile Lucratoare. Comenzile Mai Mari De 400 Lei Beneficiaza De Transport GRATUIT.
Comenzi telefonice, WhatsApp si SMS 0746910698.
Plata ramburs sau optional prin OP(ordin de plata)
Prezentare: Sticla 500 ml
Descriere:
Manganul este un oligoelement cu un rol deosebit de important in organism, acesta fiind o componenta de baza in alcatuirea unor enzime, dar si activator pentru altele. Mentinerea unui nivel optim de mangan asigura pastrarea starii de sanatate, acesta avand un rol primordial in procesul de metabolizare a proteinelor si grasimilor, in reglarea si mentinerea nivelului de zahar din organism si in sanatatea sistemului imunitar. Carentele de mangan din organism pot conduce la probleme de sanatate, precum scaderea acuitatii auditive si oculare, dureri articulare, slabirea fortei ligamentelor, dereglari cardiace, afectiuni de ordin psihic, precum si infertilitate.Manganul poate fi gasit in cereale integrale, fructe, legume, ceai. Surse naturale bogate in gluconat sunt nucile si semintele, germenii de grau si graul integral, legumele, ananasul.
Beneficii:
Activeaza sistemul enzimatic implicat in metabolismul energetic și al proteinelor.
Manganul ajuta la reglarea metabolsimului glucozei din organismul uman, este unul dintre beneficiile cele mai importante pe care manganul le ofera pentru furnizarea unor resurse catre diferite parti ale corpului, ceea ce creste eficienta energiei si eficienta functionala. Un control adecvat al diabetului este sustinut si de catre nivelurile normale de mangan. Cantitatea totala din corpul uman este de circa 10-20 mg, care este concentrata mai ales in ficat, sistemul osos, pancreas si creier. Nivele scazute de mangan, fie in sange, fie in tesuturi sunt asociate cu un numar de boli cronice. Manganul este folosit de catre organism pentru indeplinirea multor functii, inclusiv a metabolismului carbohidratillor, colesterolului si amino acizilor. De asemenea, organismul are nevoie de mangan pentru functionarea adecvata a enzimelor, functionarea optima a glandei tiroide, pentru absorbtia nutrientilor (sprijina corpul pentru a utiliza nutrienti cheie precum biotina, tiamina, acid ascorbic si colina), vindecarea ranilor si dezvoltarea oaselor.
Manganul este un co-factor important pentru multiple enzime si este o componenta esentiala a tiroxinei, probabil cel mai important hormon al glandei tiroide. Functionarea adecvata a glandei tiroide si sinteza hormonilor acesteia conduc la preventia unei varietati mari de probleme de sanatate din organism, inclusiv slabirea, scaderea poftei de mancare, mentinerea poftelor sub control, dar si eficienta metabolismului si a sistemului de organe.
Manganul ajuta la absorbtia vitaminei B si a vitaminei E, dar si a unor minerale precum magneziul. Acest lucru se intampla datorita rolului pe care manganul il are in reactiile enzimatice care sunt necesare pentru absorbtia si utilizarea vitaminelor extrase din mancare. Manganul este unul dintre co-factorii cei mai versatili ai reactiilor enzimatice, iar daca exista un risc de a avea anumite deficienta din anumite vitamine, atunci incearca sa cresti nivelul de mangan, atata timp cat te mentii in cotele normale si non-toxice Dintre afectiunile asociate cu aceasta deficienta amintim: cresterea inceata a parului si unghiilor;,pierderea in greutate, toleranta scazuta la glucoza, metabolismul defectuos al lipidelor si carbohidratilor;
Administrare:
1 - 2 lingurite/zi
Cantitatea precizata este data pentru un adult cu greutatea de 70 kg.
Compozitie:
Apa distilata, gluconat de mangan - 1,25 g
7 ml solutie contine 5 mg mangan (250% din DZR)
Atentionari:
A se administra cu prudenta femeilor insarcinate si celor care alapteaza. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici. A se pastra bine inchis, ferit de umiditate si caldura. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.